супи с телешко месо
супи с телешко месо
Телешко варено
Половин кг телешко, нарязано на едри порции, 8 картофа, 2-3 моркова, 2-3
домата, 2 глави лук, целина, магданоз, черен пипер на зърна, сол на
вкус.
След като заври подсолената вода се добавя месото, лукът и
морковите, нарязани на едро. Когато продуктите са почти сварени се
добавят на едро нарязаните картофи, доматите, целината и черният пипер.
Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз
Половин кг телешко, нарязано на едри порции, 8 картофа, 2-3 моркова, 2-3
домата, 2 глави лук, целина, магданоз, черен пипер на зърна, сол на
вкус.
След като заври подсолената вода се добавя месото, лукът и
морковите, нарязани на едро. Когато продуктите са почти сварени се
добавят на едро нарязаните картофи, доматите, целината и черният пипер.
Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз
Последната промяна е направена от Hrisi_Kari на Чет Сеп 09, 2010 3:32 am; мнението е било променяно общо 1 път
Hrisi_Kari- Admin
- Регистриран на : 26.05.2009
Брой мнения : 5466
Зеленчукова супа с телешко месо
Зеленчукова супа с телешко месо
необходими продукти
400 гр. телешко месо
3 с.л. олио
1 глава лук
3 - 4 червени домата
2 - 3 моркова
1 глава целина
1 - 2 пиперки
1/4 прясна зелка
1 шепа зелен фасул
1 лимон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне
Месото, нарязано на малки парченца се залива с 7 чаши студена вода и се слага на огъня, посолва се, когато кипне, и се вари до омекване. Отделно в олиото се задушават ситно нарязаният лук, морковите и целината, настъргани на ренде, зеленият фасул и зелето, нарязани на ситно, и пиперките, нарязани на парчета. Посолват се и се прибавят към месото. След 30 минути се прибавят доматите, нарязани на ситно, и супата ври още 10 - 15 минути. Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз, черен пипер и парченца от лимона
необходими продукти
400 гр. телешко месо
3 с.л. олио
1 глава лук
3 - 4 червени домата
2 - 3 моркова
1 глава целина
1 - 2 пиперки
1/4 прясна зелка
1 шепа зелен фасул
1 лимон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне
Месото, нарязано на малки парченца се залива с 7 чаши студена вода и се слага на огъня, посолва се, когато кипне, и се вари до омекване. Отделно в олиото се задушават ситно нарязаният лук, морковите и целината, настъргани на ренде, зеленият фасул и зелето, нарязани на ситно, и пиперките, нарязани на парчета. Посолват се и се прибавят към месото. След 30 минути се прибавят доматите, нарязани на ситно, и супата ври още 10 - 15 минути. Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз, черен пипер и парченца от лимона
Hrisi_Kari- Admin
- Регистриран на : 26.05.2009
Брой мнения : 5466
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|