Предястия- рецепти!
Страница 1 от 1
Предястия- рецепти!
Рецепта за Картофени кюфтета
Продукти:
1 кг. картофи
200 гр. сирене
1 глава лук
черен пипер
чубрица
1 яйце
брашно за паниране
Начин на приготвяне:
Сваряват се картофите. След като изстинат се намчкват и се омесват с нарязана на ситно глава лук и настъргано сирене. Прибавят се черния пипер и чубрицата. Оформят се кюфтета. После се овалват в разбитото яйце и брашно. Пържат се в предваритено загрятата мазнина.
Продукти:
1 кг. картофи
200 гр. сирене
1 глава лук
черен пипер
чубрица
1 яйце
брашно за паниране
Начин на приготвяне:
Сваряват се картофите. След като изстинат се намчкват и се омесват с нарязана на ситно глава лук и настъргано сирене. Прибавят се черния пипер и чубрицата. Оформят се кюфтета. После се овалват в разбитото яйце и брашно. Пържат се в предваритено загрятата мазнина.
????- Гост
Re: Предястия- рецепти!
Задушени картофи с копър и чесън
Необходими са ти само няколко картофа, малко масло, пресен копър, ситно нарязан чесън и сол – нищо невъзможно за набавяне.
Поставяш обелените картофи в достатъчно голям съд, например йенска тенджера, със сгорещено масло така, че картофите да покрият дъното на съда.
Сипваш малко вода и сол и задушаваш. След 20 минути обръщаш картофите и оставяш още толкова време във фурната.След което,загряваш малко масло в подходящ тиган, слагаш там картофите и ги поръсваш с пресните добавки. Веднага махаш от котлона, за да се запази цвета и свежестта на копъра, и съответно да не загори чесъна.Вълшебен вид имат ,защото са хванали коричка и страхотен вкус.
Добър апетит!
Необходими са ти само няколко картофа, малко масло, пресен копър, ситно нарязан чесън и сол – нищо невъзможно за набавяне.
Поставяш обелените картофи в достатъчно голям съд, например йенска тенджера, със сгорещено масло така, че картофите да покрият дъното на съда.
Сипваш малко вода и сол и задушаваш. След 20 минути обръщаш картофите и оставяш още толкова време във фурната.След което,загряваш малко масло в подходящ тиган, слагаш там картофите и ги поръсваш с пресните добавки. Веднага махаш от котлона, за да се запази цвета и свежестта на копъра, и съответно да не загори чесъна.Вълшебен вид имат ,защото са хванали коричка и страхотен вкус.
Добър апетит!
Последната промяна е направена от descata на Сря Фев 10, 2010 2:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|