beboci

Съвети за бременни

Go down

default Съвети за бременни

Писане  МimchetoOo on Вто Мар 30, 2010 4:34 pm

Съвети за бременни


Разходките по-време на бременност са много важни за вас и вашето бебе.Някои,дори казват,че това спомага за по-лесно раждане.По време на бременността можете дори да провеждате краткотрайни екскурзии с автомобил, влак или самолет. Но никога не правете това сама – винаги с Вас трябва да има близък човек. Това не важи за последните 2-3 месеца от бременността – тогава трябва да сте близо до дома, за да може бързо да се придвижите до болницата в случай на нужда.

Съвети срещу неприятните киселини.

Яжте често, но в малки количества и дъвчете храната бавно, така че стомахът да се изпразва по лесно. Ограничете количеството на мазни и пържени храни. Избягвайте консумацията на ментови бонбони, кофеин и алкохол. Ограничете пикантна храна. Избегнете храни, които могат да влошат киселина в стомаха, като броколи, зеле, шоколад, чесън, лукове и др. Пийте повече течности, включете в дневното си меню супите. Носете дрехи, които са по-свободни около кръста. Останете изправени 1-2 часа след като сте закусвали. Спете подпрени на възглавници в полулегнало положение или надигнете леглото от към главата. Ако се наложи да вземете някакви лекарства против киселини в стомаха се консултирайте предварително с вашия лекар.

Съвети срещу подуването на краката

Пиенето на повече течности е препоръчително. Носете широки дрехи. Облекло което е прилепнало при кръста, колената, глезените, рамената, лактите, или китките трябваше да бъде избегнато. Носете ниски и удобни обувки. Движете се повече. Нищо може да наруши добрият ви и спокоен сън освен схващането на крак. Въпреки че точната причина е неизвестна, проучването свързва тези болки на мускулите са свързани намаляване на количеството на фосфорът в организма и липса на калций и калий в дневното ви меню. Ако краката ви изтръпват и се схващат по време на бременността вземете под внимание следните съвети : Ограничете газираните напитки по възможност до една чаша на ден. Включете всеки ден в дневното си меню млечните продукти. Консумирайте плодове и зеленчуци, които са богати на калии, като банани, домати, картофи, портокали, и праскови. Ограничете храни като карантии, хотдози, мазни меса и бекон. Не стойте прави дълъг период от време. Правете леки упражнения за разтягане. Подсолвайте храните колкото може по-малко

Съвети за предпазване от спонтанен аборт

Не се претоварвайте и се пазете. Умората която чувствате е свързана със състоянието ви. Ако работата ви е свързана с повече физически натоварвания поговорете с работодателя си за да преустанови динамичният ви начин на работа. Винаги когато имате възможност си почивайте мислейки за бебето. Не се пресилвайте особено важно е това за първия триместър от бременността ви. Ако имате болки ниско в корема и кървите. Незабавно се обадете на своя гинеколог и си легнете докато го чакате. Може би е начало на спонтанен аборт, но нищо не е сигурно. Може и да е леко възпаление, което с подходящо лечение бързо ще отшуми. Ехографията може да обясни причините за кървенето.

Съвети за спокоен сън

Вземете топъл душ преди ляганеАко се будите често за да ходите до тоалетната,избягвайте много течности преди ляганеТемпературата в стаята трябва да ви е приятнаНастанете се удобно за спанеИзбягвайте тежките и мазни храни преди ляганеХапнете нещо лекичкоАко не можете да заспите ,или се събудите и не заспивате пак,не се ядосвайте.Погледайте телевизия или прочетете някоя хубава книга докато ви се доспи.

_________________
Съвети за бременни 169764104516104883641305022929S2xIw0PE9Tdu05jmal5Q
Съвети за бременни 3_13_12805579360.28461600_3_2_14727.833333333_9900FF_f2dfd3d4c120cbc1d4cf20c7dfc2cbc1
МimchetoOo
МimchetoOo
Admin
Admin

Регистриран на : 16.02.2010
Местожителство Местожителство : Италия

Брой мнения : 1419

http://www.beboci.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

default Re: Съвети за бременни

Писане  МimchetoOo on Вто Мар 30, 2010 4:38 pm

Съвети за комфорт при лятна бременност

Горещо е, а вие сте бременна. С покачването на живака се увеличава и дискомфортът ви.

Какво трябва да направи една бременна мама за облекчение?

Пробвайте тези съвети за оцеляване при лятна бременност. Те ще ви помогнат да се чуствате удобно и прохладно.

* Изпълнявайте поръчки, разхождайте се или вършете работа извън дома сутрин или вечер когато е по-хладно

* Стойте на закрито на сянка или на климатик когато температурите достигнат 35 градуса. Слушайте местната прогноза за времето за предупреждения за качеството на въздуха или други фактори, които могат да затруднят дишането в определени дни.

* Носете светли памучни дрехи, които отразяват слънчевите лъчи. В тъмните дрехи ще ви е по-горещо.

* Придържайте се към носенето на естествени материи. Памукът и ленът позволяват бързото изпаряване на влагата и позволяват на кожата ви да диша.

* Пийте много течности. Особено важно е да останете хидратирана когато сте бременна в летните горещини.

* Ако се чувствате замаяна махнете се от слънцето. Намалете до минимум излагането си на директна слънчева светлина между 10:00 и 16:00 часа.
Винаги сядайте поне на частична сянка, за да се предпазите от прегряване.

* Поставяйте слънцезащитен крем 20 минути преди излагането на слънце, за да не изгорите. Кожата на бременната жена е много по-склонна към слънчево изгаряне и образуване на пигментни петна от слънцето поради влиянието на хормоните.

* Правете бързи душове, за да се охлаждате.

* Носете си спрей с вода и се пръскайте когато се почуствате неприятно горещо.

* Вдигайте често краката си на високо, за да предотвратите подуване и да подобрите циркулацията на кръвта.

* Намалете солта, за да намалите подуването поради задържане на течности.

* Често подремвайте. Горещината може истински да ви измори и ще се почувствате много по-добре, ако си почивате достатъчно.

* Помолете за помощ ако сте твърде изморени за да готвите, чистите или изпълнявате поръчки. С напредването на бременността и увеличаването на температурите може да се чувствате твърде изтощена да се придържате към обичайната рутина. Говорете със семейството, приятелите и съседите да ви помогнат когато имате нужда или наемете някого да ви помага в къщи.

_________________
Съвети за бременни 169764104516104883641305022929S2xIw0PE9Tdu05jmal5Q
Съвети за бременни 3_13_12805579360.28461600_3_2_14727.833333333_9900FF_f2dfd3d4c120cbc1d4cf20c7dfc2cbc1
МimchetoOo
МimchetoOo
Admin
Admin

Регистриран на : 16.02.2010
Местожителство Местожителство : Италия

Брой мнения : 1419

http://www.beboci.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

default Re: Съвети за бременни

Писане  МimchetoOo on Вто Мар 30, 2010 4:44 pm

Какво да правим с домашните любимци,ако чакаме бебе?Този въпрос вълнува всички, които очакват бебе и имат животни в къщи. С раждането си бебето става най-важният член на семейството. Отглеждането му и доброто му здраве са на първо място във всяко семейство.
Наистина голяма част от хората решават да подарят животните си или да ги дадат за временно отглеждане другаде (при родители, приятели ). Болката от раздялата е силна и за хората, и за техните любимци. Животните са се превърнали в част от ежедневния живот на семейството и са носили радост и любов, с които е трудно да се разделим. Дали наистина е необходимо да загубим любимите си животни, за да осигурим безопасност на любимото си дете? Всички в къщи трябва да обмислите следните въпроси и да вземете единодушно решение:
Животните изискват време, а майката е заета с бебето 24 часа. Трябва някой друг в семейството да има време и желание да разхожда и измива кучето, да почиства редовно легенчето на котката. Впрочем бъдещата майка трябва да се освободи от тези задължения още по време на бременността, особено от последното - почистването на котешкото легенче.
Хигиената в един дом с бебе трябва да бъде отлична, което означава, по възможност, отделни пространства (стаи) за бебето и животните - поне в началните няколко месеца. В малък апартамент това е трудно осъществимо. Поддържането на висока хигиена означава повече работа за човека, който ще се грижи за животните.
Ако живеете в малък апартамент, много по-лесно е да имате котка или малка порода куче и бебе, отколкото едра порода куче и бебе. Трябва от рано да прецените възможностите си.
Имайте предвид, че когато кучето се разхожда навън, може да стане механичен преносител на зарази - яйца на паразити, бактерии, гъбички, които полепват по краката и козината му, особено ако стъпи или се отъркаля в някое чуждо изпражнение. Не случайно кучешката тения, това от което най-много се плашат хората, се нарича ''болест на мръсните ръце''. За жалост в нашата страна са единици тези, които почистват след животното си - аз ви призовавам и вие да сте едни от тях! Просто носете със себе си найлонова кесийка и съберете изпражненията на кучето пъхайки ръката си в нея, после обърнете наопаки, завържете и хвърлете в кош за отпадъци. Почистете така, както бихте сторили ако това се случва у вас или във вашия двор .
Опасността от зоонози (болести, предавани от животните на хората) може да бъде елиминирана като се следват някои основни правила :

1. Кучето и котката трябва да бъдат правилно ваксинирани.

Ваксината за кучета трябва задължително да включва лептоспироза и бяс. Кучето, както и всички домашни животни, могат да заболеят от лептоспироза. Предаването на инфекцията става главно чрез контакт със замърсената околна среда - вода, почва, храна. Лептоспирите са устойчиви във водна среда, особено застояла и при подходящи условия преживяват във вода и почва в продължение на месеци. В месо и вътрешни органи от болни животни, съхранени в хладилник, могат да останат живи до няколко дни. Хората се заразяват при работа в блатисти местности, при къпане, пиене на замърсена с лептоспири вода и при консумация на заразено мляко или месо, при отглеждане на заразени животни. Както вече се спомена, това заболяване е включено в ежегодната ваксина за кучета. Препоръчително е обаче, ако домашното ви куче ходи на лов, 2 седмици преди ловния сезон то да бъде реваксинирано само за лептоспироза, независимо от ежегодната ваксина.

Препоръчително е и котките, и кучетата, а също и морските свинчета и зайчетата да се ваксинират срещу кожни гъбички (дерматофити). Не забравяйте, че ваксините изграждат имунитет, който трае 1 година и е необходима ежегодна реваксинация независимо от възрастта на животното!

2. Редовно и правилно обезпаразитяване.
Външно - с качествен препарат с дълго действие, нетоксичен за хора, осигуряващ непрекъсната защита от бълхи и особено от кърлежи, тъй като те са преносители на опасни заболявания по хората .
Вътрешното обезпаразитяване трябва да се прави ВЕДНЪЖ МЕСЕЧНО с комбиниран препарат срещу глисти и тении. Повечето от опасните за човека паразити (например род Ancylostoma (кръгли глисти), някой тении), имат кратък цикъл на развитие - около 3-4 седмици. Само ежемесечното третиране може да гарантира, че кучето ви не отделя яйца на паразити.
Вашето куче може да заболее от ехинококоза (кучешка тения) само ако консумира сурово месо и по-точно сурови вътрешни органи, затова никога не го хранете с такива неща.3. Ако се безпокоите, че котката ви е носител на токсоплазмоза, могат да се направят фекални и серологични изследвания, които да установят това. По принцип е достатъчно бременната жена да не почиства легенчето на котката или да го прави с ръкавици, за да избегне евентуалния контакт с изпражненията.

Човек се заразява главно от консумирането на недобре термично обработено месо, опитване на сурова кайма и от контакт със замърсена с котешки изпражнения почва - директен или индиректен, напр. недоизмити зеленчуци.
Много рядко котка, която живее само вътре и не се храни с мишки и сурово месо е носител. Котките, които живеят по двора са по-реален носител.

4. Ако се притеснявате от котешко одраскване , знайте че ноктите могат да бъдат трайно отстранени чрез хирургична манипулация .

5. Опасност за бебето биха могли да бъдат някои отрицателни поведенчески прояви от страна на кучето или котката.

Понякога новият член на семейството буди ревност, особено у кучетата. Това рядко се проявява с агресивност, а по-скоро с дефекиране и уриниране на неподходящи места. Ако имате такъв проблем, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар - той може да ви даде съвет как да се справите.

6. Необходимо ще е никога да не оставяте бебето или малкото дете без надзор, когато е заедно с животните, особено ако някои от тях в момента се хранят - в 90% от случаите агресивните реакции стават заради храна.

7. Напоследък се променя мнението, че ранният контакт с кучета и котки или с други животни води до прояви на алергии. Напротив - най-новото становище на английски учени е, че колкото по-рано се сблъскват децата с най-различни алергени, толкова по-малка е вероятността в бъдеще да развият алергия към тях.


В заключение:Като цяло са необходими повече грижи и внимание, за да е безопасно съжителството на малкия човек и любимите ви животни, но не е невъзможно, стига цялото семейство да е съгласно и да помага на майката. В психологически аспект е много благоприятно от рано детето да има контакти с животни, а по-късно и да се грижи за тях .


От гледна точка на опасностите от зарази - ако се грижите правилно за любимците си, тези опасности са елиминирани и в никакъв случай не са по-големи от същите опасности на детските площадки и улицата.

_________________
Съвети за бременни 169764104516104883641305022929S2xIw0PE9Tdu05jmal5Q
Съвети за бременни 3_13_12805579360.28461600_3_2_14727.833333333_9900FF_f2dfd3d4c120cbc1d4cf20c7dfc2cbc1
МimchetoOo
МimchetoOo
Admin
Admin

Регистриран на : 16.02.2010
Местожителство Местожителство : Италия

Брой мнения : 1419

http://www.beboci.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

default Re: Съвети за бременни

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите